Medemblik Actueel.

Ouden Doosch

Den Ouden Doosch – Toen MFC en DEK nog op de Pekelharinghaven speelden

Medemblik – De jongeren onder ons zullen het wel raar vinden, maar in vervlogen tijden was de Pekelharinghaven het domein van MFC en DEK (nu FC Medemblik). Op 2 voetbalvelden werden op de zaterdag en zondag de thuiswedstrijden van beide clubs gespeeld..

De rivaliteit tussen beide teams was in die tijd erg groot en menig woordenwisseling tussen de spelers zijn er in die tijd ook gevallen..

Maar niet alleen werd er gevoetbald nee elk jaar op Hemelvaartsdag kwamen vanuit het hele land drumbands naar Medemblik te strijden om de winst tijdens het Drumbandconcours. Een evenement die door duizenden werd bezocht en in de Nieuwstraat voor overvolle situaties zorgde, en dan vooral als het beroemde Pasveerkorps uit Leeuwarden een show kwam geven.

En tot slot moeten wij natuurlijk ook niet Idefix vergeten, het jeugdhonk voor de jongeren van Medemblik waar vele beroemde Nederlands hebben opgetreden zoals bijvoorbeeld Drs. P.

Verder op de foto helemaal onderaan het oude zwembad waar badmeester van der Heijden je door weer en wind tussen scholen dode vissen je leerde zwemmen.

 

Reageer op dit onderwerp