PWF in de bres voor duikteams brandweer

Medemblik – De PWF wil van het college en dan vooral van burgemeester Frank Streng weten wat nu eigenlijk het doel is van de duikteams. Het redden van mensen of het bergen en zoeken van mensen.  Vooral het laatste is volgens de burgemeester van Hoorn de taak van deze duikteams, niet om mensen te redden.

Siem Zeilemaker heeft afgelopen 15 april tijdens de regio-raadsvergadering in Bovenkarspel hier vragen over gesteld aan de vertegenwoordiger van de Veiligheiddsregio en die wist Siem Zeilemaker te vertellen dat waarschijnlijk begin juli de duikploegen van Hoorn en Heerhugowaard weer operationeel worden maar ook dat er wordt nagedacht over een extra duikteam in de kop van Noord-Holland en dan vooral omgeving Den Helder.

De PWF wil dat het college gaat onderzoeken of het weer mogelijk is dat Medemblik een eigen duikteam krijgt. In het verleden had Medemblik een eigen duikteam maar door de regionalisering en bezuinigingen is deze opgeheven. 

De PWF wil ook laten onderzoeken of het mogelijk is om de reddingbrigades te betrekken bij de vorming van duikteams.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.