Medemblik Actueel.

DVO Wognum Nicols deelt de punten met Drs. Vijfje

Wognum – Afgelopen vrijdag 17 april stond deze  voor zowel DVO Wognum Nicols 1 als Drs. Vijfje 1 zeer belangrijke wedstrijd op het programma.

Bij verlies zou Drs. Vijfje niet meer aan rechtstreekse degradatie kunnen ontkomen en ook DVO Wognum Nicols zou, om de nacompetitie te ontlopen, absoluut moeten winnen. 
Bij het intrappen werd coach Jaap Kaleveld direct met een forse tegenvaller geconfronteerd. Zoon Ferdy bleek niet voldoende hersteld van zijn tegen Kondo Budjang opgelopen blessure en moest vlak voor de wedstrijd afhaken. 
Tegenover zijn afwezigheid stond de beschikbaarheid van Cees Duijn en het debuut van Jouke Huitema waardoor Jelle en Jouke Huitema voor het eerst samen de DVO Wognum Nicols kleuren verdedigden.  

DVO Wognum Nicols 1 pakte gelijk het initiatief waarbij wel moet worden opgemerkt dat Drs. Vijfje 1 zich zeer passief opstelde en haar verdedigende stellingen vrijwel nooit verliet. De ploeg die absoluut moest winnen, koos voor een zeer verdedigende tactiek en alleen daarom al verdiende het een nederlaag en daarmede rechtstreekse degradatie. 

DVO Wognum Nicols deed het aanzienlijk beter en zocht vanaf het begin de aanval. Na een minuut of 7 werd Max Keizer recht voor doel vrijgespeeld en met een simpele schuiver schoot hij de 1 – 0 binnen. DVO Wognum Nicols bleef de aanval zoeken maar liep halverwege de eerste helft in het Drs. Vijfje mes toen een scherpe counter de 1 – 1 opleverde. 
DVO Wognum Nicols liet zich echter niet ontmoedigen en bleef het initiatief houden en de aanval zoeken. Na een goede steekbal door het centrum dook Keizer Max alleen voor de Drs. Vijfje goalie op. De weer ijzersterk spelende Keizer gaf zijn discipelen het goede voorbeeld, omspeelde de keeper en schoot de 2 – 1 op het scorebord.

Met deze stand werd ook van speelhelft gewisseld en iedereen verwachte dat Drs. Vijfje nu wel meer de aanval zou zoeken. Het tegendeel bleek echter waar. Drs. Vijfje handhaafde haar negatieve tactiek en bleef sneaky loeren op een counter/kansje.  Ondertussen bleef DVO Wognum Nicols de aanval zoeken waarbij het continu beducht moest zijn voor een gevaarlijke counter. 
Er werd echter weinig weg gegeven en Cees Duijn werd steeds meer in het aanvalsspel betrokken. Hij gebruikte zijn sterke lichaam goed en was altijd een heerlijk aanspeelpunt die zijn medespelers met listige passjes bediende. In deze fase slaagde DVO Wognum Nicols er echter nog niet in op het verschil te maken. Jelle Huitema en Max Keizer doken alleen voor de Drs. Vijfje goalie op maar slaagden er nog niet in om de voorsprong te vergroten.

De laatste fase van de wedstrijd brak aan en in die fase ging het voor Milco van een Leyen dakje. Tot twee keer toe werd hij perfect aangespeeld door Cees Duijn en beide keren rondde hij doeltreffend af. Kort voor tijd dook hij opnieuw in een gat achter de Drs. Vijfje verdediging en ook nu haalde hij doeltreffend uit waardoor Drs. Vijfje met een 5 – 1 nederlaag terug naar Groningen moest. 
Deze belangrijke wedstrijd werd dus overtuigend gewonnen waardoor DVO Wognum Nicols één punt boven de nacompetitiestreep staat. Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen Marléne 2 op het programma en bij een goed resultaat zal de nacompetitie ontlopen worden.

Vanavond om 19:45 uur – Marléne 2 – DVO Wognum Nicols 1 in de Waardergolf te Heerhugowaard.

dvown1-stand22-04-2015

Reageren via facebook