Medemblik Actueel.

Bezuinigingen veiligheidsregio eist leven.

Regionieuws  – Iets waar wij al maanden voor waarschuwen is gisteravond bij Anna Paulowna helaas waarheid geworden.. Een automobilist krijgt een auto-ongeluk en beland in het water. Pas na ruim een half uur zijn er 2 duikersploegen ter plaatse om de toen al overleden persoon uit het water te halen. De ploegen moesten uit Purmerend en Velzen komen omdat de duikteams van Hoorn en Heerhugowaard op non actief staan en mogelijk pas weer per juli weer actief zijn.

Wettelijk doen ze niets verkeerd, er zijn namelijk geen regels voor de aanrijdtijden van de brandweer maar wel kost deze beslissingen nu het leven van een persoon en lijkt het er dus heel sterk op dat geld boven een mensenleven wordt gezet.

Betalen en mondje dicht

Gisteravond spraken wij Siem Zeilemaker (PWF) hier nog over en die wist ons te melden dat ,, de Veiligheidsregio gerust wel meer wil doen, kom maar met meer geld over de brug.Dit terwijl Medemblik honderdduizenden euro’s meer kwijt is aan de Veiligheidsregio en er niets extra’s voor terug krijgt, erger er worden zelfs brandweerauto’s wegbezuinigd in Medemblik. Wij als gemeenteraad hebben niets te vertellen, wij  mogen enkel betalen en verder mondje dichthouden.” 

Reageren via facebook