Bijeenkomst met handige tips en adviezen voor energiezuiniger wonen in monument in Medemblik

Medemblik – De gemeente Medemblik en Monumentenwacht Noord-Holland organiseren een bijeenkomst Duurzame Monumenten. Particuliere monumenteneigenaren krijgen tips en adviezen om de energie- en onderhoudslasten te beheersen en meer comfort in hun woning te realiseren. De bijeenkomst is op maandag 11 mei van 19.30 tot 21.00 uur in het Sint Pieter aan de Ridderstraat 9 in Medemblik.

Naast (bouw)technische kennis en duurzame energiebesparende maatregelen staan ook financieringsmogelijkheden op het programma (waaronder de fiscale aftrek voor het onderhoud van monumenten en de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen).

Onze monumenten zijn beeldbepalend voor onze gemeente. Ze zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed waar we trots en zuinig op zijn. Daarom organiseert de gemeente samen met de Monumentenwacht deze uitwisseling van kennis en ervaring over het duurzaam conserveren en gebruiken van monumenten. Het doel is het wonen in monumenten aantrekkelijk en betaalbaar te houden. Let op: deze bijeenkomst is niet bestemd voor stolpeigenaren (hierover heeft de gemeente aparte informatie beschikbaar).

Informatie en aanmelden

Bent u eigenaar van een monument met woonbestemming? Dan is deze bijeenkomst zeker iets voor u. Meld u aan door een e-mail te sturen aan miranda.laan@medemblik.nl Geef in de mail aan met hoeveel personen u komt en vermeld uw adres. De bijeenkomst is een activiteit van Duurzaam Medemblik waarmee de gemeente zich actief inzet om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.