Meer jongeren voor zware delicten naar bureau Halt

Regionieuws – Het aantal jongeren dat vanwege zwaardere delicten wordt doorverwezen naar bureau Halt is toegenomen.

Vorig jaar moesten bijna 17.000 jongeren een Halt-straf uitvoeren voor delicten als schoolverzuim, winkeldiefstal en vernieling. Zo’n 19 procent was betrokken bij een zwaarder vergrijp. Twee jaar geleden was dat nog 9 procent. Onder zwaardere delicten vallen eenvoudige mishandeling of belediging van een ambtenaar in functie.

De toename komt door een andere werkwijze binnen het jeugdstrafrecht dat het doel heeft zo snel en simpel mogelijk te straffen. De officier van justitie kan door de andere manier van werken toestemming geven om jongeren voor bepaalde zaken naar Halt te sturen, terwijl zij eerst een taakstraf van het OM kregen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.