14.1 C
Medemblik
25 mei 2020 23:38
Medemblik Actueel.

Ajaxsupporters gaan collecteren voor Nathaniël

Medemblik – Vanuit diverse geledingen onder de Ajax supporters, is het verzoek bij de AFCA Supportersclub neergelegd om een grote inzamelingsactie te houden voor de bijna 2 jaar oude Nathaniël Roggeveld. Zij krijgen regelmatig dit verzoeken binnen, en hebben besloten hierop in te gaan.

De kleine Nathaniël Roggeveld was nog maar 20 maanden oud toen er neuroblastoom werd geconstateerd. Het is een vorm van kinderkanker, en wel de meest agressieve vorm. Nathaniël ondergaat inmiddels een behandeling, maar hij moet ook in de Verenigde Staten een peperdure behandeling ondergaan. Deze behandeling is helaas niet mogelijk in Nederland of Europa. De verzekering dekt lang niet alle kosten en daarom worden er diverse acties georganiseerd ter financiële ondersteuning. Er is daarom een foundation opgericht die daarin moet faciliteren http://nathanielsvictoryfoundation.nl/

De AFCA Supportersclub wil een grote inzamelingsactie organiseren door middel van een collecte bij de laatste thuiswedstrijd dit seizoen, Ajax – Cambuur op 10 mei 2015. Zij  willen bij elke ingang (inclusief hoofdingang E) collectanten plaatsen. De AFCA Supportersclub heeft daarom een projectplan gemaakt en ter afstemming bij Ajax neergelegd. Ajax heeft toestemming gegeven hierin te faciliteren.

Er is totaal rond de €100.000 euro nodig, tot 25 maart 2015 is er €61.956 euro opgehaald door diverse inzamelingsacties waaronder de veiling van voetbalschoenen en wedstrijdshirts van Ajax spelers en allerlei actie vanuit Ajax supporters. Medio juni / juli 2015 vertrekt Nathaniël naar Philadelphia. Een definitieve datum is pas kort van te voren bekend.

AFCA hoopt dat zij met deze actie Nathaniël en zijn ouders tegemoet kunnen komen en het overige bedrag willen wij storten aan de Ajax Foundation. Zij hopen op jouw bijdrage! Meer informatie volgt.

Heb je een seizoenkaart en wil je helpen om te collecteren? Heb je tips of suggesties? Mail dan naar info@afcasupportersclub.nl Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Wil je doneren en ben je niet bij de wedstrijd? Kijk dan op de foundationpagina voor het rekeningnummer of stop je bijdrage in de collectebus in de Ajax fanshop!

Reageren via facebook