25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 20:26
Medemblik Actueel.

Medemblikker krijgt lagere boete na belediging agent

Medemblik – De uit Medemblik afkomstige C. heeft zijn boete van 400 euro aangevochten bij de politierechter in Alkmaar. De man kreeg de boete omdat hij op 26 februari 2014 in Hoorn een agent zou hebben uitgescholden voor kankermongool, vuile flikker en vieze mongool.  

De man werd door de agent aangesproken omdat hij met beslagen ramen door Hoorn reed en bijna een fietser aanreed. De man parkeerde zijn auto waarna hij door de agent werd aangesproken op zijn beslagen ramen.  De man ging vrijwel direct door het lint en zelfs zijn vrouw en een voorbij fietsende omstander konden de man niet tot bedaren brengen. Waarop de politie niets anders reste dan de man mee te nemen naar het bureau om hem daar in een politiecel tot bedaren te laten komen. 

C. verklaarde aan de politierechter dat hij zich erg beledigd voelde dat de agent op zijn auto klopte en hem aansprak op zijn beslagen ramen. Ook vond de man dat hij zijn straf al gekregen had door de 6 uur die hij in de politiecel heeft moeten doorbrengen. 

Het O.M vond dat de man het er zelf naar gemaakt had door ook in het Irakees tegen de agent te schelden en niet te willen luisteren naar zijn vrouw en de omstander die hem tot bedaren probeerden te krijgen.  Zij eiste dan ook dat de man 400 euro boete of 8 dagen hechtenis zou krijgen. Een werkstraf wilde zij niet opleggen ook gezien de geestelijke omstandigheden van de man die onder behandeling van het GGZ is en medicijnen krijgt voor zijn psychoses. 

De rechter legde de man uit eindelijk een boete van 250 euro op en aangezien het gezin een uitkering krijgt mag deze in 5 termijnen van 50 euro worden voldaan. Mocht de man niet betalen dan moet hij 5 dagen zitten. 

Reageren via facebook