Medemblik Actueel.

Sport

3 x goud voor Budoschool Takken/Shi-Sen-Do bij Nederlands Kampioenschap Jiu Jitsu

Opperdoes – In het 26-jarig bestaan is de Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes nog nooit zo succesvol geweest bij een Nederlands Kampioenschap Jiu Jitsu. Bij de kwalificatietoernooien was de school al zeer nadrukkelijk aanwezig en was er al een continue stijgende lijn te zijn.

Ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Jiu Jitsu, welke onder auspiciën van de Judo Bond Nederland hebben plaatsgevonden, waren al extra kernploegtrainingen gevolgd bij de Judo Bond Nederland, werd er een Masterclass door de wereldkampioenen uitgerold en werd er het afgelopen jaar keihard getraind. Al deze inspanningen betaalde zich uit in een werkelijk ongekend succes voor de jiu jitsu atleten.

De geselecteerde duo’s streden voor elk punt en met name in de aspiranten en junioren klasse was de school uit Opperdoes oppermachtig. Met 3x goud, 4x zilver en 3x brons werd er een duizelingwekkende oogst aan eremetaal opgehaald;

 • GOUD: aspiranten mix:                Eady Roelandschap & Job Weel (Nederlands Kampioen)
 • GOUD: aspiranten heren:           Job Weel & Randy Klockenbrink (Nederlands Kampioen)
 • GOUD: junioren dames:              Romée Paardekooper & Nienke Pronk (Nederlands Kampioen)
 •  
 • ZILVER: cadetten dames:            Alisha Sharojkina & Juul Dekker
 • ZILVER: senioren dames:             Emma Druijf & Anne Laan
 • ZILVER: aspiranten heren:          Isaak Weel & Anne Smulders
 • ZILVER: aspiranten dames:         Sophie Wilbrink & Anna Bakker
 • BRONS: senioren mix:                  Ciska Niemeijer & Frank Beukers
 • BRONS: aspiranten dames:        Liv Beezemer & Eady Roelandschap
 • BRONS: aspiranten dames:        Lina van Dam & Anouschka Meurs
 • 4e plaats: senioren heren:           Fenno Uijldert & Floyd Knijn
 • 4e plaats: cadetten heren:          Willem de Ruig & Pepijn op den Kelder
 • Opgave door blessure:                 Leon de Wit & Toine Meendering
 “GOLDEN BOY” JOB WEEL OP PODIUM MET EADY ROELANDSCHAP
“GOLDEN BOY” JOB WEEL OP PODIUM MET EADY ROELANDSCHAP

Robert Takken, de hoofdcoach, was uiteraard na afloop zeer tevreden. “dit is werkelijk een ongekende score en dit is in ons bestaan veruit het meest spectaculaire NK wat ik ooit heb meegemaakt. Al het harde trainen is geweldig uitbetaald en ons hele begeleidingsteam is uiteraard supertrots op alle jiu jitsuka’s die deel hebben genomen aan dit NK.  

Job Weel is momenteel wel de “golden boy” want hij werd zelfs 2x als Nederlands Kampioen gekroond. Ik wil echter aan geen enkele prestatie van geen enkel duo iets afdoen. De kwalificatie wedstrijden met zo’n grote groep overleven, om deelname aan het NK veilig te stellen, was al een geweldige prestatie maar dat wij zo konden uitpakken was ook voor mij een grote surprise.

Elke duo heeft keihard strijd geleverd, en is zeer gepassioneerd strijd geleverd en daarom een hele dikke pluim voor al onze kanjers!  Het komende seizoen gaan wij keihard werken aan de internationale aansluiting”.

Reageren via facebook