VNG reageert op rapport Kinderombudsman

Medemblik – In een lijvig rapport van de Kinderombudsman werd gisteren behoorlijk stevig uitgehaald naar de gemeenten en hoe zij met de jeugdzorg omgaan. Ondeskundigheid en experimenten zijn volgens de Kinderombudsman uit den boze en moeten daarom ook vermeden worden door de gemeenten.

Aandachtspunten

De VNG (Vereniging van Nederlanse Gemeenten) herkent wel enkele aandachtspunten in het rapport van de Kinderombudsman maar vind ook dat zij uit eigen onderzoek te weten zijn gekomen dat maar een meerderheid van de ouders en kinderen die deelnamen aan dit onderzoek zeggen tevreden te zijn over het verloop van de transistie en de kwaliteit die zij ontvangen.

Onderzoek

De VNG heeft onder 246 gemeenten een onderzoek gehouden, waarvan op 1 april 63% heeft gereageerd, waaruit naar voren kwam dat de aandachtspunten ook door de gemeenten zijn benoemd en voor een deel aansluiten bij de Kinderombudsman.

In die zin herkent de VNG enkele punten van de Kindersombudsman: deze zijn al in beeld als ondersteuningsvragen. Maar wij zien ook het lerend vermogen van gemeenten en de professionals die in de wijkteams aan de slag zijn. Zij hechten belang aan goede zorg voor en veiligheid van kinderen. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.