17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 04:28
Medemblik Actueel.

Toneelstuk over leven van Albert Schweitzer

Regionieuws – In de protestantse kerk in Hoogwoud wordt zondagmiddag 26 april het toneelstuk ‘Albert Schweitzer’ opgevoerd. De aanvang is om 15.00 uur. De toegang is gratis. Voor een vrijwillige bijdrage staat er een collecteschaal in de kerk. Na afloop zijn er een hapje en een drankje.

De opvoering duurt iets meer dan twee uur, inclusief pauze, en geeft een indringend beeld van het leven van Schweitzer (1875-1965). De Duitser was niet alleen arts, maar ook een lutherse theoloog, filosoof, musicus en medisch zendeling. Hij bracht dertig jaar van zijn leven door in Afrika. In 1952 ontving hij de Nobelprijs voor de vrede.

In het toneelstuk komen onder meer de rol van zijn vrouw en dochter aan de orde en de vraag of de ‘blanke’ manier van doen, denken en geloven van Schweitzer niet botste met ‘gekleurd’ Afrika. De opvoering is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden West-Friesland in de serie ‘Kerk anders’.

Reageren via facebook