Schaakvereniging de Pioner – de vakantie nadert

Abbekerk – De vakantie nadert, toch waren er 6 man aanwezig om hun plaats op de ranglijst, vast te houden e/o te verstevigen. Lukas Boots, onze nr. 1, werd ingedeeld tegen Arnold Velthuis, de nr. 2.

De strijd der Titanen, hebben beiden de drang om te winnen en gaan door tot het gaatje. Het woord remise komt in hun vocabulaire niet voor, want als je remise wil spelen dan kun je net zo goed thuis blijven en zo hebben we nog een handvol “oneliners”. Het ongehoorde gebeurt men kwam remise overeen!

Klemens Schäffer – Toine Molenaar zou men blind voor Toine kiezen en zo geschiedde, Toine Molenaar ging met de winst naar huis. Theo Laan, die lang bij de 1e drie hoorde en zich als een super nova manifesteerde moest met zwart tegen Kees Haakman. Kees heeft 326 punten en Theo 647. Je zou mogen verwachten dat Theo zijn plaats consolideert en Kees in no-time van het bord zou vegen. Integendeel, Kees ging breed grijnzend naar zijn huis en heeft vast vrouw Haakman wakker gemaakt om dit heugelijke nieuws te melden.

Ik heb Theo op de 16e april 2015, niet meer gehoord over de partij (dat is ook logisch, want ik was er niet). We moeten nog 2 avonden spelen en al zal Arnold beide partijen van Lukas winnen, dan nog is Lukas weer onze kampioen! Alvast gefeliciteerd met deze uitslag.

De penningmeester heeft de voorzitter (Sake Sijtsma) thuis bezocht en de voorzitter doet een ieder de hartelijke groeten, maar voorlopig zullen we het zonder hem moeten stellen.

Onderstaand de stand na ronde 30

1 Lukas Boots                  794   7. Gerco Stapel                       326

2 Arnold Velthuis              693   8. Dale Neijzing                       307

3 Toine Molenaar              666   9. Jouke van Groningen            271

4 Theo Laan                     647   10. Adrie Molenaar                   230

5 Klemens Schäffer           522   11. Victor Groeneveld               222

6 Kees Haakman               326   12. Bas Hoepelman                  152

Nieuwe leden zijn van harte welkom, zonder nieuw materiaal aan te schaffen zoals daar zijn stukken, borden en klokken kunnen we het dubbele hebben.

Zie ook nog onze website www.depionier.eu . Aanmeldingen kunnen subiet plaats vinden op vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.