5.3 C
Medemblik
3 december 2020 20:33
Medemblik Actueel.

Groep 8 Kuyperschool Andijk naar theatervoorstelling ‘Anne’

Andijk – De leerlingen uit groep 8 van de Kuyperschool uit Andijk gingen vrijdagavond 17 april naar Amsterdam om de theater voorstelling ‘Anne’ te bezoeken. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze naar een voorstelling in een theater gingen. Dus de hele entourage met de bus  en het theater zelf  was al een ervaring op zich. Maar toen de voorstelling begon keken de leerlingen helemaal hun ogen uit.

We begonnen met een geweldig decor op een terrasje in Parijs. Dit was de grote droom van Anne, dat ze in Parijs belangrijke mensen zou gaan ontmoeten en dat ze een boek zou gaan uitgeven.  Daarna begon Anne haar verhaal te vertellen en veranderde het decor in haar woonhuis op het Merwedeplein.  We maakten de verjaardag van Anne mee en haar verhuizing naar het Achterhuis. Voor de derde keer verscheen er een geweldig decor. Een dwarsdoorsnede van het hele kantoor op de Prinsengracht met het Achterhuis er aan vast. Dit decor kon ook nog draaien.  

Onvoorstelbaar dat er 8 mensen in dit Achterhuis 2 jaar konden onderduiken.  We konden de angst ervaren die deze bewoners hadden. Bang om ontdekt te worden. Bang voor de harde geluiden van bommen en vliegtuigen. Er waren ook mooie momenten en  ergernissen. Je schrikt als de bewoners worden ontdekt. Eigenlijk hoop je  op een goed einde, maar je weet hoe het verhaal afloopt en je krijgt toch een rilling door je heen bij de laatste scene als je Otto Frank alleen ziet staan. Nog één keer zien we het decor veranderen en mogen we de droom van Anne in Bergen Belsen ervaren. Echt enorm ontroerend,  aangrijpend en zeer indrukwekkend. Het was een onvergetelijke ervaring.

We willen ‘De Stichting Educatief Progamma Anne’ bedanken dat zij het mogelijk hebben gemaakt om deze voorstelling te kunnen bezoeken.

Reageren via facebook