Medemblik Actueel.

Regionieuws

De koeien mogen weer naar buiten. (Video)

Regionieuws – Het was een heerlijke dag voor de koeien van het Rundveemuseum in Aartswoud. Na lang op stal te hebben gestaan deze winter was het vandaag dan eindelijk de dag dat ze weer naar buiten mochten.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Als de hekken open gaan, is het een waar spektakel. “De koeien rennen, springen en gaan soms zelfs vechten om wie de sterkste is”, aldus Meindert Nieuweboer. Hij is voorzitter van het Rundveemuseum, dat gelijk het seizoen opende met de koeiensprint.

Regering wil koeien in de wei niet op stal.

Het is meer werk voor een boer om de koeien in de wei te laten. Ze moeten elke keer weer naar een vers stukje gras toe. Maar bij het Rundveemuseum gaan ze wel lekker naar buiten. De eerste keer is altijd een mooi gezicht

Reageren via facebook