Voorbeschouwing De Valken 1 – Strandvogels 1

Onderdijk – Net als vorige week wacht Strandvogels komende zondag een middenmootduel. Tegenstander is dan De Valken dat op dit moment de 10e plaats inneemt, één plekje hoger dan Strandvogels. Beide ploegen haalden evenveel punten, het doelsaldo van De Valken is iets beter. Net als bij Strandvogels is er bij De Valken dus sprake van wisselvalligheid.

Als ik zo de gespeelde wedstrijden van de komende tegenstander doorneem, dan kom ik eigenlijk geen opvallende uitslagen tegen. Misschien dat alleen de 2-0 nederlaag in en tegen Berkhout enigszins opvallend genoemd kan worden. Wat wel opvalt is dat De Valken geen gemakkelijk scorende ploeg is, pas 30 treffers werden er gemaakt. Daarentegen is het aantal tegentreffers van 35 eigenlijk goed voor een positie in de top van de ranglijst. Eerder dit seizoen in Onderdijk bewees De Valken dat het een taaie tegenstander is. Lange tijd leken beide ploegen een puntje aan het duel over te houden, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte De Valken alsnog (door een prachtige lob) 1-2.

De laatste overwinning van Strandvogels in Hem dateert van 11 december 2011 en het was toen een waar spektakel. Strandvogels pakte als eerste een voorsprong, maar De Valken kwam al snel langszij en kwam daarna op voorsprong. Door Erwin Neuvel wist Strandvogels de stand voor rust weer gelijk te trekken. Via weer twee goals van Jordy Weel, hij maakte ook de eerste, besliste Strandvogels het duel in zijn voordeel. Wel werd het nog even spannend toen De Valken vlak voor tijd 3-4 maakte. Strandvogels wist deze laatste wedstrijd van 2011 echter te winnen.