5.6 C
Medemblik
18 januari 2021 20:53
Medemblik Actueel.

Kinderombudsman bezorgt over jeugdzorg

Medemblik – De Kinderombudsman Marc Dullaert komt vandaag met eens schokkend rapport over de overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten. Hij is vooral bezorgd over alle kinderen en jongeren die sinds 1 januari dit jaar zorg ontvangen en wat nu een taak van de gemeenten is geworden.

De ombudsman is vooral bezorgd over het experimenteren door gemeenten en schrijft in het rapport dat dit volstrekt onacceptebel is. Hij ziet het als ,, een grote proeftuin”.

De gemeenten hebben de jeugdzorg nog lang niet op orde wat hun eigen organisatie betreft, zoals de wijkteams die zorg aan jongeren moeten leveren.  Wij wijst vooral op de taken en bevoegdheden van de wijkteams die niet helder zijn, wie neemt bijvoorbeeld het regie en wie neemt de beslissingen.

Reageren via facebook