Pim Ligthart (Twisk) wil Brabantse Pijl zo snel mogelijk vergeten

Twisk – Wielrenner Pim Ligthart stelde woensdag teleur in de Brabantse Pijl. De man uit Twisk kon het peloton zelfs niet volgen en finishte in de achterhoede. Een enorme teleurstelling, aangezien hij zijn pijlen op deze koers had gericht.

“Dit is niet wat ik ervan verwachtte”, vertelt Ligthart. “Het was niet mijn dag. Er zat weinig in de benen, dus ik kon niet eens het peloton volgen. Een deceptie.” Hij eindigde uiteindelijk op de 102de plaats op ruim tien minuten van winnaar Ben Hermans.

In maart gaf de Noord-Hollander nog aan te willen pieken in de Brabantse Pijl. “Ik heb er geen verklaring voor. Het is een rotgevoel. Hier doe je het niet voor. Maar ik hoop dat het een momentopname is. Dit was een off-day, hopelijk rijd ik zondag beter.”

Met zondag doelt hij op de Amstel Gold Race. Daar hoopt hij te kunnen knechten voor kopman Jelle Vanendert. “Ik hoop hem bij te kunnen staan”, zegt Ligthart. “Het zal voor mij water halen zijn en ik moet de jongens goed af zetten. Voor de Waalse Pijl volgende week hetzelfde verhaal.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.