8.9 C
Medemblik
20 januari 2021 23:14
Medemblik Actueel.

Nieuw evenement Mokum in Medemblik Hemelvaartsdag

Medemblik – Medemblik is Een evenement rijker nl. ” Mokum in Medemblik ” op Hemelvaartsdag 14 mei as van 13.00- 22.00 wordt de kaasmarkt omgetoverd als openlucht festivalterrein met gratis entree voor jong en oud. Er zullen meer dan 20 bekende Nederlandstalige artiesten komen optreden.

Want vroeger was Hemelvaartsdag in Medemblik een grote happening tijdens de drum concours met de majorettes. De hele stad was vergeven van mooie meiden in korte rokjes die in pas voor de tamboers uitliepen. Dit jaarlijks terugkerende evenement gebeurde in de kuip op mfc/ dek terrein en trok veel publiek uit de omgeving. Je kon je er de hele dag vermaken en de kunsten zien en horen van tamboerkorpsen uit heel Nederland. Toen de kuip eind jaren 80 onder water werd gezet (pekelharinghaven) stierf dit evenement een zachte dood.

Christa kerdijk de nieuwe eigenaresse van café de Klucht kwam met het idee om deze dag nieuw leven in te blazen. De collega’s op de Kaasmarkt van café zeepaardje, het Hofje en snackbar de counter hebben de handen in een geslagen en ontstond het idee om een openlucht festival te organiseren. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken mbt de organisatie en het verkrijgen van vergunningen etc

Deze bekende artiesten uit div. Televisieshows en aanstormend talent zullen deze dag tot een spektakel maken. En wordt Hemelvaartsdag in Medemblik weer een begrip!

De artiesten die komen optreden komen niet alleen uit Amsterdam maar ook zullen lokale helden als Martin de Jager en Jaap Swagerman het publiek de keel schor laten zingen. 

Allemaal graag tot ziens op de kaasmarkt!

Reageren via facebook