Medemblik Actueel.

Regionieuws

Duikploegen Hoorn en Heerhugowaard mogelijk per begin juli weer aan het werk

Regionieuws – De veiligheidsregio wil per begin juli de buitendienst gestelde duikploegen van Hoorn en Heerhugowaard weer in dienst stellen.  De duikploegen waren buiten werking gesteld na het duikongeval in Koedijk waarbij een duiker kwam te overlijden.

De sitiuatie is op dit moment dat bij een ongeval er een beroep moet worden gedaan op duikploegen van ver buiten onze regio, afgelopen dinsdag moesten de brandweerduikers uit Waterland assisteren bij het ongeval in Abbekerk..

Wij spraken gisteren oa Mark Raat (VVD) en Siem Zeiilemaker (PWF) en beiden zijn verbolgen over het feit dat Medemblik wel 800.000 euro exrta moet betalen maar er zo goed als niets voor terugkrijgt, erger nog, Medemblik moet een bluswagen inleveren.

Alle hoop is nu gevestigd op onze burgemeester die in overleg met de overige 6 burgemeesters van West-Friesland zich hard gaat maken om onze brandweer op niveau te houden.

Reageren via facebook