15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 15:02
Medemblik Actueel.

Drukkerij de Letter Zwaagdijk klaar voor de toekomst

Zwaagdijk – Donderdag 19 maart jl werden bij drukkerij de Letter in Zwaagdijk de handtekeningen gezet voor de aanschaf van een nieuwe digitale pers, de Xerox Colorpress 1000.

De drukkerij drukt van zijn 27 jarig bestaan al weer ruim 15 jaar naast conventioneel in offset ook digitaal. Daar de omzet in het digitale traject al jaren groeiende is en de oude digitale pers aan vervanging toe was, zijn een half jaar terug de onderhandelingen opgestart voor de nieuwe aanschaf.

Na diverse leveranciers met hun verschillende oplossingen vergeleken te hebben is uiteindelijk de keuze gevallen op een zware jongen in zijn digitale klasse, de Xerox Colorpress 1000. Met de Xerox Colorpress 1000 is een productiebeest in huis gehaald.

En met trots meld de drukkerij dat zij de enige in West Friesland zijn met een dergelijk grote pers van Xerox. De Digitale pers is op dinsdag 31 maart j.l geplaatst.

De digitale mogelijkheden van deze pers en vooral de snelheid waarmee de machine afdrukt waren doorslaggevend voor de directie om het vertrouwen in de Xerox uit te spreken.

De pers kan met een snelheid van 100 ppm afdrukken op diverse gramsgewichten van 55 tot 350 grams en dat tweezijdig in 1 drukgang. Daarnaast beschikt de pers, naast de standaard 4 kleuren, ook over een vijfde kleur in de vorm van transparante toner. Hiermee kunnen afdrukken worden in één drukgang worden voorzien van een glanzende laag over de gehele print, maar ook heeft de operator nu de mogelijkheid om te spotlakken. Dwz bepaalde delen van de bv een folder vzv een laklaag. Binnenkort wordt de machine zelfs nog geupgrade om ook zilver en goudtoner af te kunnen drukken.

Verder is de pers uitgebreid met een extra booklet finisher waardoor er nu brochures, periodieken of kerkboekjes in 1 drukgang worden afgedrukt en gelijkertijd gevouwen en geniet.

De mogelijkheden zijn ip onbegrenst van een min. formaat van 10 x 15 cm. tot aan SRA3 van 33 x 48,8 cm is mogelijk.

Qua produkten kan deze pers van alles op hoge kwaliteit produceren. Prachtige full color uitnodigingen, schitterende gepersonaliseerde mailingen, boeken, handleidingen, periodieken, maar ook reklamedrukwerk als flyers, leaflets, posters.

De drukkerij heeft met de Xerox colorpress een pers in huis waarmee we de digitale toekomst vol vertrouwen in kunnen gaan.

Voor informatie kunt u op de site kijken www.de-letter.nl of persoonlijk contact opnemen met de Heer Jeroen van Galen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?