Medemblik Actueel.

Regionieuws

Naar Beverwijk of IJmuiden? Let op de Velsertunnel gaat helemaal dicht

Regionieuws – De Velsertunnel, de belangrijkste verkeersader tussen IJmuiden en Beverwijk, gaat vanaf half april 2016 helemaal dicht.

De tunnel gaat pas in het voorjaar van 2017 weer open, meldt Rijkswaterstaat aan RTV NH. Het was al bekend dat de tunnel negen maanden zou sluiten, maar de aanvangsdatum van de werkzaamheden was nog onbekend.

Maatregelen
In de IJmond-regio wordt met grote vrezen uitgekeken naar april 2016. Er worden grote bereikbaarheidsproblemen verwacht als de tunnel dicht is. Rijkswaterstaat heeft een aantal maatregelen genomen om de problemen tegen te gaan, maar verwacht wordt dat deze onvoldoende zullen zijn.

De bijna 60 jaar oude tunnel is toe aan een grondige renovatie. Te hoge vrachtwagens zorgen dagelijks voor lange files in beide richtingen. Rijkswaterstaat gaat de tunnel daarom verhogen en de vluchtwegen moderniseren.

Reageren via facebook