2 C
Medemblik
18 januari 2021 04:09
Medemblik Actueel.

Medemblik past bestemmingsplan aan en gaat door met plannen ‘Stadtman’

Medemblik – Vorig jaar november vroegen wij ons nog af hoe het toch met de plannen voor een winkelcentrum op het oude terrein van Stadtman staat.

Dinsdag is duidelijk geworden dat het college een herstelbesluit naar de gemeenteraad van Medemblik gaat sturen om het bestemmingsplan opnieuw vast te leggen.

In 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld maar tegen dit plan werd beroep ingesteld door tegenstanders van het plan bij de Raad van State.

Nog steeds is niet duidelijk wanneer nu eindelijk eens de paal de grond in gaat voor het winkelcentrum in Medemblik. Mogelijk gaat dit nog enkele jaren duren daar ook de projectontwikkelaar Blaue Ente Invest maar weinig trek meer heeft in dit plan deels vanwege de economische omstandigheden. Begin 2014 vertelde Bastiaan Smit nog dat er geen huurders meer zijn voor de winkelruimtes, deze zijn allemaal naar het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost vertrokken of gewoon afgehaakt.

Action

Ondertussen wordt de roep om een Action in Medemblik groter en groter maar de winkelketen heeft al meerdere malen laten weten geen trek meer te hebben in een winkel in Medemblik. Zij willen veel vloeroppervlakte en deze is niet te vinden in Medemblik behalve op het industrieterrein en dat is voor de gemeente Medemblik geen optie.

Wel wil de gemeente meewerken om het plan ‘Stadtman’ geschikt te maken voor een vestiging van Action en daar moet dan ook het opleidingscentrum van Action komen. Maar ook deze plannen lijken voor nu geen doorgang te vinden nu eerst moet worden gewacht op een uitspraak van de Raad van State.

Wordt vervolgd dus.

Reageren via facebook