18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 21:27
Medemblik Actueel.

Dansers openen tentoonstelling Steengoed in Museum Huis van Oud in Wognum

Wognum – Steengoed heet én is de tentoonstelling die het komend seizoen te zien is op de stallen van het museum Huis van Oud in Wognum. Tegels met spreuken, aardewerk uit vroeger tijden en een keur aan lampetstellen zijn er onder meer te bewonderen. In het huisje staat de tafel gedekt met het zondagse servies.

De tentoonstelling wordt geopend op zondagmiddag 26 april om 14 uur. Danseressen van balletvereniging Animo uit Nibbixwoud zullen om 14 uur en om 15 uur een optreden verzorgen.

Vorig jaar vierden de dansers het 50-jarig jubileum. In het jaarboek 2015 van De Cromme Leeck staat een groot artikel over Animo. Het eerste jaarboek wordt daarom overhandigd aan Wilma Koning-Neefjes. Zij is al jarenlang lerares en inspirator van de vereniging.

Na de opening kunnen donateurs het 120 pagina’s tellende jaarboek van De Cromme Leeck ophalen. Ook het boek Het Wassenaar van het Noorden geschreven door Pieter Roemer is voor € 5,- te koop bij het Huis van Oud.

Het Huis van Oud is iedere zondagmiddag tot en met eind september geopend van 14 tot 17 uur. Elke eerste zondag van de maand is er een speciale activiteit.

  • Bezoek op afspraak mogelijk, tel. 0229 573688.
  • Adres: Grote Zomerdijk 33, Wognum.
  • Zie ook www.decrommeleeck.nl

Reageren via facebook