8.9 C
Medemblik
20 januari 2021 23:15
Medemblik Actueel.

Rechter wil Andijkse laten opnemen in Pieter Baan Centrum voor verder onderzoek

Andijk – De rechter heeft vandaag in de zaak tegen de 30-jarige M.H uit Andijk die wordt verdacht van een poging tot doodslag tegen haar man geen uitspraak gedaan. 

De vrouw boeide en blinddoekte haar partner, sloeg hem bewusteloos en stak vervolgens met een mes op hem in. De man overleefde het seksspelletje ternauwernood en moest een maand in het ziekenhuis doorbrengen. Zijn long, middenrif en maag werden geperforeerd. 

De vrouw zegt zich van het voorval niets te herinneren, maar het OM meent dat de vrouw haar plan tot in detail heeft uitgedacht. De recherche heeft een boek van schrijfster Karen Rose gevonden waarin een soortgelijk scenario wordt beschreven. Het boek werd door Margit H. geleend bij de bibliotheek.

De rechter wil eerst de vrouw eerst in het PCB laten opnemen voor verder onderzoek.  De al gedane onderzoeken werden door de rechter niet voldoende bevonden. Uit deze onderzoeken kwam naar voren dat zij geen persoonlijkheidsstoornis heeft maar wel graag mag doen alsof.  Zo vond de psychiater die het onderzoek uitvoerde dat zij het geheugen dat zij noemde niet bewezen is. 

De rechter wil nu dat zij opnieuw gaat worden onderzocht door het PCB en heeft de zaak terugverwezen naar de rechtercommissaris die belast is met deze zaak. De Pro Forma zitting is op 7 juli in de rechtbank van alkmaar.  

Reageren via facebook