Medemblik Actueel.

Voetbal

Opperdoes met 3 punten terug uit Amsterdam

Amsterdam – In wat waarschijnlijk het jeugdigste Opperdoes ooit is geweest trad de ploeg van Volkert Jan Putting aan tegen Kadoelen. In de startopstelling was de gemiddelde leeftijd ongeveer 21.18 jaar om te eindigen met precies een gemiddelde van 20! Door schorsing en blessures moest er een beroep gedaan worden op 5 B-junioren, waarvan er 3 in de basis begonnen en 2 hun debuut maakten (Moussa Hadi was al meer ervaren met 1 wedstrijd in de benen). Desalniettemin werd er, een uitstekende prestatie op de kunstmat neergelegd.

Het begin was voor Opperdoes. Het speelde ondanks de harde wind en regen tegen direct vooruit en creëerde enkele kansjes, maar het vizier was nog beslagen door de vochtige omstandigheden. Het spel werd wel allengs slordiger. Want de ruimtes lagen er wel degelijk, al werden die tekort benut. Teveel lopen met de bal, de moeilijke oplossingen zoeken typeerde de eerste helft. Toch was er het eerste half uur niets te vrezen van het matige Kadoelen, wat wel degelijk de punten hard nodig heeft met het oog op degradatie. Toch kwam het plots op voorsprong. Doelman Jordi Wagemaker had even daarvoor al een vrije trap onschadelijk moeten maken, maar was even later kansloos op de kopbal van de Kadoelen spits die de voorzet van rechts knap binnen kopte. Een achterstand die voor de pauze niet meer veranderde.

De 2e helft begon van hetzelfde. Nonchalant spel van de ervaren jongens maakten dat Kadoelen kans kreeg op meer. De 2-0 kwam er dan ook. Een vrije trap, nota bene voor Opperdoes, vlak over de middenlijn. Kevin Grent wilde hem snel en mooi spelen. Een boogballetje die bij een Amsterdamse verdediger aankwam. Opperdoes in de vooruit en dus de lange bal er over heen. Wagemaker kon in eerste instantie nog redden, maar op de rebound was hij geslagen. Dit alles in de 55e minuut. Een nederlaag leek onafwendbaar en maakten deze sombere middag nog donkerder. Gelukkig liet de ploeg het niet meer verder komen. Niet veel later bracht Roy Janssens de hoop bij de bezoekers terug. Alleen voor de doelman maakte hij geen fout. Opperdoes schakelde nog een tandje bij en nu bleek dat het zichzelf een uur lang tekort had gedaan. Het klasse verschil werd nu wel tot uiting gebracht. De 2-2 viel uit een strafschop. Janssens werd in het strafschop gebied ten val gebracht en de scheidsrechter van dienst zag er overtreding in. Kevin Grent schoot het buitenkansje feilloos raak. Dit alles binnen 10 minuten na de 2-0. Kadoelen werd nu van kastje naar de muur gestuurd en zag niet veel later Opperdoes op voorsprong komen. Tamo Karpetian kwam schuin voor het doel en liet de keeper en verdediger kansloos.

Een kwartier voor tijd kwam de definitieve beslissing. Een hoekschop van rechts. Het door koppen van Marijn Putting en de werkelijk uitstekend debuterende Marein Zwaan, rustig aan de bal en met het hoofd voetballend, knalde de bal die voor zijn voeten kwam hard tegen de touwen, 2-4 en de wedstrijd gespeeld. Het zonnetje brak zowaar nog even door, en gaf het juiste licht met betrekking op het laatste half uur van wat Opperdoes liet zien. Onderwijl hadden ook Roy van Dijk (minuut 60) en Bart Glazenborg (minuut 80) hun debuut gemaakt. Zo stapten de spelers na een zichzelf moeilijk gemaakt eerste uur toch nog vrolijk van het veld. Mooi om te zien dat deze jongens zich prima staande hielden en dit geeft moed voor de toekomst. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen D.Z.S, Aanvang 14.30 uur.

Reageren via facebook