13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 04:54
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – RKEDO 1

Onderdijk – Een dagje later dan normaal, maar daar is ie dan, de voorbeschouwing van deze week. Na een lang en rustig Paasweekend hervat Strandvogels de competitie tegen RKEDO, een strijd tussen de nummers 8 en 9 van 4B. Een echt middenmootduel dus, want het gat naar nummer 7 is groot en ook de kloof met de degradatieplaatsen is behoorlijk. Maar dat maakt het duel er niet minder leuk om natuurlijk.

Zowel RKEDO als Strandvogels is dus aan een middelmatig seizoen bezig. De ploeg uit De Goorn won 7 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 10 duels. De cijfers van Strandvogels zijn met respectievelijk 7, 3 en 11 net iets minder. In de doelcijfers zijn grotere verschillen te zien. RKEDO scoorde 33 keer en kreeg er maar 2 meer tegen. Strandvogels wist maar liefst 46 keer het vijandelijke net te vinden, maar kreeg er (traditioneel…) ook veel meer tegen, 53. Vijf van die tegentreffers staan op naam van RKEDO, dat het thuisduel tegen Strandvogels met 5-2 won.

Vorig seizoen was het duel in Onderdijk tussen Strandvogels en RKEDO goed voor 9 goals. Helaas voor Strandvogels waren de meesten ook toen voor RKEDO, dat met 3-6 won. Al met rust keek Strandvogels tegen een vrijwel onoverbrugbare 1-4 achterstand aan. Waarschijnlijk een gevolg van onderschatting, omdat een week eerder koploper Woudia in eigen huis was verslagen. Strandvogels kon de achterstand niet meer herstellen en ging dus ten onder. Wat dat betreft valt er nog wel wat goed te maken tegen de mannen van Armand Hoffman, die bij dit duel terugkeert in Onderdijk. Zijn vertrek bij de Vogels was niet fraai, maar dat maakt de waardering voor het enorme succes dat hij eerder met de ploeg boekte er niet minder om. U moet me echter maar niet kwalijk nemen dat ik toch hoop dat Armand Onderdijk zondag teleurgesteld zal verlaten (of in ieder geval zonder punten…).

Reageren via facebook