Medemblik Actueel.

Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor Corrie Dekker uit Medemblik

Medemblik – Aan mevrouw C.J. Dekker–Kamma (64) uit Medemblik is vrijdag 10 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Frank Streng. Mevrouw Dekker is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Corrie Dekker heeft zich vele jaren ingezet voor de Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik en voor de draf- en rensport in het algemeen. In 1986 werd zij redactielid van de Harddraverijkrant van Medemblik. Dit bleef zij doen tot 2013. Sinds 1993 maakt zij deel uit van het bestuur van de vereniging, in de functie van secretaris. Zij heeft zich verdiept in de historie van de Vereniging Prins Hendrik en is een vraagbaak voor de leden. De organisatie van de jaarlijkse ringsteekwedstrijd, voorafgaand aan de draverij in Medemblik, was in handen van mevrouw Dekker.

Ook is zij sinds 2007 bestuurslid-secretaris van de Bond van Harddraverijverenigingen. Met haar verbindende- en enthousiasmerende optreden binnen deze vereniging heeft zij een grote bijdrage geleverd aan het aanzien van de korte baandraverijen in Nederland. Mevrouw Dekker heeft ook een wezenlijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van de plaatselijke korte baanaccommodaties.

Corrie Dekker is momenteel ernstig ziek en heeft al haar taken moeten neerleggen

Reageren via facebook