16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 13:18
Medemblik Actueel.

Crowfunding website officieel van start in Medemblik. “Het geld ligt op straat”

Medemblik – Dat zegt wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik. “Verenigingen en stichtingen moeten andere manieren zoeken om projecten te realiseren. De gemeente kan niet alles subsidiëren en dus moet iedereen creatief op zoek naar andere bronnen. Crowdfunding is een goede manier om dat te doen.” Daarom lanceerde de gemeente op 10 april in samenwerking met de vrijwilligerscentrale het crowdfundingplatform ‘Het lukt ons!’

Op hetluktons.nl kunnen verenigingen, inwoners en stichtingen hun project plaatsen waar ze geld voor nodig hebben. Donateurs gaan naar de site en maken op een makkelijke manier geld over. Donateurs werven doe je als initiatiefnemer zelf. Wil je ook geld van de gemeente vanuit het activiteiten en kernenbudget (AKB)? . Als het plan aan de voorwaarden voldoet, geeft de gemeente geld via de website. Zo kan iedere inwoner zien welke projecten worden ingediend, hoeveel geld die vragen én krijgen en wat er gebeurt in hun buurt. Je beslist dus ook zelf of je een project steunt met een donatie. Zo wordt duidelijk wát iedereen belangrijk vindt voor de leefbaarheid.

Reageren via facebook