21.2 C
Medemblik
26 mei 2020 19:45
Medemblik Actueel.

Glastuinbouw staat op instorten

Medemblik – Meer en meer glastuinbedrijven kunnen het hoofd niet meer boven water houden en moeten hun faillissement aanvragen. De Rabobank komt vandaag met een rapport naar buiten waarin zij schrijven dat vooral het telen van verkeerde producten de hoofdschuldige is. De Rabobank ziet meer en meer glastuinbouwer met aflossingsproblemen.

Een steeds groter aantal bedrijven heeft het moeilijk, maar er zijn ook nog steeds bedrijven die wel erg goed draaien. Dit terwijl voor iedereen de prijzen op dit moment erg laag zijn die zij voor hun producten krijgen.

Verzadigd

De boycot van Rusland een verzadigde markt en meer aanbod dan vraag zijn de grootste redenen van de sterk gedaalde prijzen voor de producten die deze telers verbouwen.

De Rabobank probeert nu door de glastuinbouw te stimuleren ook naar andere producten te kijken de glastuinbouw een overstap te laten maken naar producten waar meer vraag naar is.

Westfriesland

In Westfriesland zijn het vooral paprika’s en tomaten die hier worden verbouwd. De meeste glastuinbouw staat in het gebied tussen Andijk en Wervershoof. Of hier bedrijven zijn die het hoofd amper meer boven water kunnen houden wil de Rabobank geen mededelingen over doen.

Reageren via facebook