16.7 C
Medemblik
25 mei 2020 13:48
Medemblik Actueel.

CAW gemeenten tegen plannen Medemblik verlaging salaris HVC directeur

Medemblik – Afgelopen 13 november 2014 heeft de gemeenteraad van Medemblik een motie van de VVD aangenomen waarin zij het college opriepen om bij de overige CAW-gemeenten te pleiten voor een verlaging van het salaris van de HVC-directeur naar de Balkenende norm.

In 2012 kwam naar buiten dat ondanks de crisis en de slechte bedrijfsresultaten van HVC het salaris van de directeur van € 270.000 in 2011 naar € 280.000,- in 2012 was gestegen.Het salaris van de algemeen directeur van HVC ligt nog steeds bijna de hoogte van een modaal jaarinkomen (dat is € 33.000) hoger dan de absolute bovengrens volgens de Wet Normering Topinkomens die per 1 januari 2013 van kracht is geworden.

Tegenstand overige gemeenten

Het college heeft tijdens de laatste CAW vergadering het salaris van de directeur besproken en toen bleek al snel dat er geen steun te verwachten is van de andere deelnemende gemeenten.  In de eerst volgende CAW vergadering zal er wel worden gesproken over de zwaarte van de top van HVC. 

Wet Normalisering Topinkomens

Sinds 1 januari van dit jaar geldt de Wet Normalisering Topinkomens voor aanstellingen van na 31 december 2014. Wanneer er bij het HVC, maar ook bij overige publieke instellingen, een andere directeur gaat komen zal de WNT van toepassing zijn en zal de nieuwe directeur niet meer gaan verdienen dan de balkenende-norm.

Reageren via facebook