Schaakvereniging de Pionier – uitkijken naar het Paastoernooi

Abbekerk – Onze leden zijn nog vol verwachting, dat heeft niets te maken met de paastijd, maar het anders dan anders toernooi op 2e paasdag. Onze lezers kunnen slechts terugkijken en spijt hebben dat ze het toch weer gemist hebben.

Afgezien van het AdA toernooi, kennen we jaarlijks 2 hoogtepunten, n.l. het snelschaak avondje. Roosters worden aangepast, sorry Tata, leden bellen van te voren of het wel doorgaat, kortom iedereen die dit leuk vindt is er.

Er gebeuren de meest onverwachte dingen. Twee voorbeelden Victor speelt tegen Lukas en scoort een halve punt, ofwel een remise, terwijl Lukas onze nummer 1 is. Dan wordt er gespeeld tegen Arnold Velthuis en Victor promoveert en wil een Dame daarvoor hebben, in de verwarring pakt Victor een zwarte Toren terwijl hij met wit speelt.Dit gehaspel kost hem de overwinning want de tijd was kritiek. Het bleef nog lang onrustig in HNBP.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.