Nathaniël, dagelijkse injecties,operaties en altijd vrolijk (video)

Medemblik – “Ondanks alles wat hij meemaakt blijft Nathaniël zo vrolijk, dat maakt ons ook wat positiever”, aldus moeder Victoria Roggeveld.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Nathaniël en Madelief zijn twee peuters uit Medemblik die allebei neuroblastoomkanker hebben. Jaarlijks krijgen zo’n 25 kinderen in heel Nederland deze aandoening dus twee gevallen praktisch tegelijk in Medemblik is uitzonderlijk. Wat deze kinderen op jonge leeftijd voor hun kiezen krijgen is dramatisch. Zo werd Nathaniël eerst zeven uur lang geopereerd om een enorme tumor uit zijn buikje te halen. Inmiddels heeft hij zes chemokuren achter de rug, stamceltherapie gekregen en dagelijkse injecties. Dan volgen nog een chemokuur met hoge dosis en bestraling. Op dat moment heeft een kind 20 tot 40 procent kans om te overleven.

Maar als ze na de intensieve behandeling in Nederland vrij van kanker zijn kunnen naar de Verenigde Staten voor immunotherapie. Omdat ze daar bijna een half jaar moeten verblijven moet het gezin ook mee. Reis en verblijf wordt niet gedekt door de verzekering en daarom worden er voor zowel Nathaniëlals voor Madelief allerlei geldinzamelingsacties gehouden. Het is hartverwarmend om te zien dat daar vanuit het hele land spontaan op gereageerd wordt. Voor elk gezin is zo’n 100.000 euro nodig.

Als alles volgens plan verloopt kunnen de Medemblikse peuters deze zomer naar de VS. Maar er zijn voortdurend tegenslagen. Zo ligt Madelief sinds vrijdag in het ziekenhuis met een bacterie. Beide gezinnen worden dus heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.