Medemblik Actueel.

Politiek

Medemblik – Niet HVC maar verenigingen moeten oud papier ophalen

Medemblik – Tijdens de raadsvergadering waar tussen de VVD (Mark Raat) en PvdA (Dirk Kuipers) soms stevig werd gediscussieerd over de HVC en de toekomst van hoe men het huisvuil moet aanbieden, wil Medemblik dat de verenigingen blijven zorgen voor het ophalen van het oud papier in de gemeente Medemblik.

Als het aan het HVC ligt gaan zij in de nabije toekomst zorgdragen voor het ophalen van het oud papier in de gemeente Medemblik. Het HVC wil ook proberen een snelle invoering van de kunststofafvalstoffen container om zo van de plastic zakken af te zijn. Verder wil het HVC het ophalen van de afvalstoffen aanpassen zodra de kunststofavalstoffencontainer een feit is. De grijze container zal dan 1x per maand worden opgehaald inplaats van 2x per maand.

Besparing

Het nog meer gaan scheiden van afval kost niets extra maar levert zelfs een aanzienlijke gezamelijke besparing op voor de CAW-gemeenten van € 142.155,-. Ook de papier inzamelende verenigingen zullen merkbaar hogere inkomsten genereren door deze plannen. Deze extra inkomsten kunnen oplopen tot € 57.420,- voor de gezamelijke CAW-gemeenten. 

Reageren via facebook