Medemblik Actueel.

Algemeen

Reizigers met OV-abonnement krijgen geen boete meer

Medemblik -Reizigers die een OV-abonnement hebben maar vergeten in te checken horen geen boete te krijgen.

Dat vinden de Tweede Kamerleden Betty de Boer (VVD) en Duco Hoogland (PvdA), zo hebben ze laten weten naar aanleiding van een bericht in het AD vandaag. Volgens de regeringspartijen VVD en PvdA mogen deze trouwe klanten niet als zwartrijder worden behandeld, omdat ze wel degelijk voor hun reis hebben betaald.

Reizigersorganisatie Rover en de Consumentenbond, die de zaak juridisch lieten onderzoeken, hadden staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) al opgeroepen een einde te maken aan deze boetes voor abonnementhouders. Volgens de organisaties is een zogeheten afgekocht reisrecht altijd toereikend voor de te maken reis en voldoet dit daarmee aan de wettelijke eisen voor een geldig vervoerbewijs. Van een boete voor zwartrijden kan daarom geen sprake zijn.

VVD en PvdA willen weten of Mansveld het ermee eens is dat het beboeten van abonnementhouders ‘indruist tegen het principe van de reizigers op 1, 2 en 3’, zo schrijven ze in schriftelijke vragen. De Kamerleden vragen ook of het aantal klachten over boetes voor deze groep is afgenomen door het coulancebeleid van de NS.

Reageer op dit onderwerp

X