8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:00
Medemblik Actueel.

90 meldingen verwarde mensen gemeente Medemblik

Medemblik – De politie moest in de gemeente Medemblik 90 keer uitrukken voor een melding waarbij een verward persoon betrokken was schrijft RTLNieuws. Dat is 42% minder dan het landelijk gemiddelde. 

Overlast verwarde mensen

Het gaat om meldingen naar aanleiding van overlast door mensen met psychische problemen waar de politie wel met spoed naartoe gaat, maar zonder dat er een strafbaar feit wordt gepleegd. In deze cijfers zitten dus geen strafbare feiten die door verwarde mensen worden gepleegd, zoals het indringen van het NOS-gebouw door Tarik Z. Vaak hebben deze mensen wel dezelfde soort problemen, aldus GGZ Nederland.

‘Niet meer in de cel’

“Verwarde personen zouden niet meer in de politiecel terecht moeten komen of door de politie vervoerd moeten worden indien zij geen strafbare feiten hebben gepleegd. Deze mensen hebben vaak meer baat bij opvang door hulpverleners. Opvang in een cel of vervoer in een politieauto kan stigmatiserend werken, wat niet bijdraagt aan het herstel”, zegt de politie in reactie op de cijfers. 

De politie werkt al veel samen met GGZ-instellingen, maar vindt het ook van belang dat er nieuwe wetgeving komt om de problemen aan te pakken. “Als dit goed wordt opgepakt, heeft de politie meer capaciteit voor andere meldingen en komt de patiënt direct terecht op de juiste plek.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?