Paaskuikens bij IVN

Regionieuws – Op 6 april (2e Paasdag) is er van 14.00 – 16.00 uur een doorlopende kuikenvoorstelling bij het IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen.

Kinderboerderij SKIK uit Hoogkarspel laat pas uitgekomen kipkuikentjes, kwartels en mogelijk eendjes zien en twee IVN-gidsen vertellen over ‘de kip en het ei’. Zoals soorten eieren, kippen, hun gedrag, wat ze eten en hoe een ei er van binnen uit ziet. Eieren van de supermarkt en uit de natuur worden met elkaar vergeleken en de verschillen besproken. De activiteit is gratis, maar een gift is welkom.

Gewoon een eitje? Zeker niet! Voor iets dat zo weinig weegt, is de schaal van een ei uitzonderlijk stevig. Kipkuikens doen er wel 24 uur over om met hun eitand door deze barrière heen te breken. Deze eitand breekt later af. Sommige jonge vogels zijn hulpeloos en voor hun voedsel afhankelijk van de ouders. Kipkuikens niet, die kunnen zich binnen een paar uur zelf redden en binnen een paar weken al fladderen. De ‘nepkraamkamer’ oftewel de broedmachine met warmtelampen, moet wel voldoen aan de vereiste temperatuur en vochtigheid voor de kuikens om het uitkomen te laten slagen.

Details:

  • Waar:Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a 1611 BN  Bovenkarspel Nederland
    Wanneer: maandag 6 april 2015
    Hoe laat: 14:00 uur
    Kosten: Gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld