Ombudsteam Medemblik – Vragen doe je aan de Raad en wonen doe je Plus!

Misschien wel ongezellig zijn wij altijd bezig met vragen, klachten en problemen. Stiekem houden we daarnaast ook van alles in de gaten. Wat het Rijk zegt, wat de gemeenteraad behandelt, welke raadsvragen gesteld worden en wat de nieuwsbrieven van zorgverzekeraars, woningcorporaties enz. te melden hebben. Steeds om te zien wat die besluiten en regels voor cliënten gaan betekenen! Veel te weinig nog met het idee dat we er echt op vooruit gaan. Toch hebben we ook wel een paar positieve geluiden.

De veranderingen, verwarringen en onduidelijkheden in de zorg zijn sinds 1 januari 2015 groot. Het is dan een lichtpuntje dat de gemeenteraadsfracties serieus volgen en vragen. In de laatste maanden vraagt bijvoorbeeld het CDA naar het gebruik van nazorg in de schuldhulpverlening en de ouderbijdrage in de jeugdzorg, PWF informeert naar de kwaliteitseisen voor de wijkteams en de bereikbaarheid van het klantcontactcentrum, de PvdA naar openbaar maken van zorgaanbieders en de samenwerking van de wijkteams en huisartsen. Van alle kanten wordt geprobeerd de nieuwe zorg een beetje in de vingers te krijgen. De praktijk sluit nog lang niet altijd aan bij wat de Raad of de cliënt bedoelde maar voor het Ombudsteam wel een weg om de problemen uit de praktijk echt onder de aandacht te brengen.

Wij ondersteunen in allerlei administratieve vragen en problemen, doen juridisch, benaderen de overheid , de corporatie of de zorgverzekeraar, maar wij klussen niet. Heel geregeld horen wij van cliënten, dwars door hun zorgen heen dat zij daarvoor contact hebben gehad met Wonen Plus. Die geluiden zijn eigenlijke altijd positief. Een organisatie speciaal voor 65 plussers, mensen met een handicap of chronisch zieken. U kunt daar eigenlijk met iedere vraag terecht. Van informatie en advies, tot het bijhouden van uw tuintje, het voorlezen van de krant of andere klussen die voor u het zelfstandig wonen een stuk plezieriger maken. Het lukt veel cliënten om op die manier zaken echt goed geregeld te krijgen.  U moet wel lid worden, dat kost ongeveer € 15,00 per jaar. Kijk echt eens even op de website van Wonen Plus, www.wonenplusnoordholland.nl. U vindt daar een lange lijst met onderwerpen waarvoor u bij hen terecht kunt. Dat kan wel eens veel geld, ergernis en zorg schelen en uw tuintje staat er in het voorjaar weer helemaal goed bij!

Ombudsteam Medemblik – pommedemblik@gmail.com

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.