25.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 23:53
Medemblik Actueel.

Drugsinformatieavond: 'Welkom op het feest'

Medemblik – Hoe kunt u zien of uw kind drugs gebruikt? Eén avond, interessante sprekers, ervaringsdeskundigen en een hoop nuttige informatie: kom ook!

Zit u ook weleens met vragen als ‘Hoe weet ik of mijn kind wel of geen drugs gebruikt?’, ‘Ik denk dat mijn kind drugs gebruikt, maar weet niet precies wanneer, hoeveel en welke drugs’, ‘Wat moet ik doen als ik denk dat mijn kind drugs gebruikt?’, ‘Hoe ga ik het gesprek aan, zodat hij/zij niet meteen afhaakt?’.

‘Welkom op het feest’

De antwoorden op al uw vragen over  jongeren en drugs krijgt u op de informatieavond ‘Welkom op het feest’ op donderdag 16 april in MC ‘De Muiter’ in Medemblik. De avond is gericht op álle ouders, niet alleen op ouders van drugsgebruikende jongeren of ouders die gebruik vermoeden.

Programma

Gasten

Sprekers zijn onder meer Claudia Kaagman, coach en intern Deskundige Middelengebruik bij Leekerweide en een ouder van een aan drugsverslaafde jongere uit Medemblik. Claudia Kaagman vertelt wanneer bij u de alarmbellen moeten gaan rinkelen: wat zijn signalen van mogelijk drugsgebruik bij uw kind, en hoe kunt u daar het beste op reageren. De ouder van een drugsverslaafde jongere vertelt het schokkende verhaal over zien afglijden van je kind door drugsgebruik.

Ervaringsdeskundigen & ervaringen uitwisselen

Er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig (ouders van ex-verslaafde of verslaafde jongeren) aan wie u uw vragen kunt stellen en is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Informatiemarkt

Met kramen van de politie, jeugdgezondheidszorg, een zelfhulpgroep. Hier kunt u bijvoorbeeld zien hoe verschillende soorten drugs er uit zien.

Wanneer & Waar?

  • Datum: Donderdag 16 april
  • Tijd: 19.30 uur
  • Locatie: ‘De Muiter’ in Medemblik

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?