Strandvogels ME1 sluipt langzaam naar de top van de ranglijst

Onderdijk – Voor de winterstop waren ze actief als F3M en toen ging het al heel behoorlijk. Met een 4e plaats, 23 punten uit 11 duels, werd lekker bovenin meegedraaid. Maar na de winterstop gaat het nog beter met de meiden van de coaches Peter en Ron en trainers Patrick, Peter, Jacco en Erik.

De eerste wedstrijd na de winterstop was het nog even wennen aan het spelen in de E-tjes, de nederlaag van 2-3 tegen De Blokkers ME3 was echter minimaal. Daarna volgde een prachtige 6-1 overwinning op Always Forward ME3. Ook in Spanbroek werd twee weken geleden gewonnen, al werd de 0-4 voorsprong nog bijna uit handen gegeven. Met een 3-4 overwinning reed de ploeg daarom toch licht opgelucht terug naar Onderdijk. Vorige week leek het een zware strijd te gaan worden, de meiden van Spirit ’30 ME2 waren bijna allemaal een kop groter. Maar de kleinere Onderdijkse meiden staan hun mannetje als het op voetballen aankomt, ook Spirit ’30 werd daarom verslagen, met 4-1.

Zaterdag 28 maart kwam koploper Dindus ME2 naar Onderdijk. De ploeg uit Enkhuizen had één keer gelijk gespeeld en de overige drie wedstrijden gewonnen. En ja, ook de meiden uit Enkhuizen waren weer een kop groter, sommigen zelfs meer dan dat! Maar zoals gezegd, voetballen kunnen de meiden van Strandvogels als de besten. Het samenspelen gaat steeds beter en daarmee kom je in het voetbal gewoon het verst. Dat bleek ook weer tegen de koploper, want die was met rust al op een onoverbrugbare 5-1 achterstand gezet. In de tweede helft sloeg de gemakzucht wat toe, waardoor die helft met 2-2 werd afgesloten. Maar dat betekende dus wel een 7-3 zege en dat is gewoon hartstikke goed!

Op 18 april (helaas, helaas, ze komen 2 weken niet in actie!) gaat Strandvogels op bezoek bij Spartanen ME2 en op 25 april komt diezelfde ploeg op bezoek in Onderdijk. Het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken. Zoals naar goals van Jet en Femke, het keeperswerk van Sophie of Estelle, het middenveldspel van Lotte en Kim en de verdedigende onverzettelijkheid van Sally en Isa.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.