32.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 17:31
Medemblik Actueel.

Medemblik sluit Nieuwstraat voor al het verkeer.

Medemblik – De gemeente Medemblik gaat als test vanaf aankomende woensdag de Nieuwstraat voor 2 weken volledig afsluiten voor al het verkeer. Alleen tussen 07:00 en 09:00 uur mogen bevoorradingsvrachtwagens de Nieuwstraat binnenrijden. Daarna gaat is het verboden. 

De gemeente wil hiermee de het probleem met de fijnstof aanpakken. Onderzoek heeft uitgewezen dat in West-Friesland de luchtkwaliteit van slechte kwaliteit is en er veel fijnstof in de lucht zit. De metingen wijzen erop dat in West-Friesland hoge concentraties aanwezig zijn van fijnstofdeeltjes tot 2,5 micrometer.

De test gaat in eerste instantie 2 weken duren, daarna wordt de luchtkwaliteit weer gecontroleerd. Mocht blijken dat de proef positief uitwerkt dan gaat de maatregelen mogelijk definitief worden. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?