13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 03:02
Medemblik Actueel.

Heleen Keur (Andijk) geïnstalleerd als lid Provinciale Staten van Noord-Holland

Andijk – De verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland zijn achter de rug en het in provinciale politieke landschap hebben verschuivingen plaats gevonden. VVD is de grootste partij gebleven in Noord-Holland, met 11 zetels tegen 13 zetels bij de vorige statenperiode.  VVD wordt op de voet gevolgd door D66, met 10 zetels. PvdA heeft een verlies moeten incasseren van 4 zetels en neemt de komende periode 7 zetels in. PVV en SP hebben beiden 6 zetels. CDA heeft weliswaar gewonnen, maar niet genoeg voor een extra zetel. CDA blijft dus ook deze periode met 5 mensen in de Provinciale Staten.  De overige zetels worden ingenomen door Groen Links (4),  Partij voor de Dieren (3), Christenunie/SGP (1)  Ouderenpartij (1) , 50Plus (1).

Op donderdag 26 maart werden de nieuwe leden van de Provinciale Staten, geïnstalleerd. Ik ben ontzettend blij dat ik met 3350 stemmen, ben gekozen tot statenlid en afgelopen donderdag ben geïnstalleerd. Samen met vele anderen, is een actieve en mooie CDA-campagne gevoerd, met deze uitkomst als prachtig resultaat! Iedereen die heeft geholpen om tot dit resultaat te komen, maar ook alle mensen die op mij gestemd hebben:  BEDANKT!!

Helaas heeft minder dan de helft van de kiesgerechtigden, zijn of haar stem uitgebracht. Commissaris van de Koning, Johan Remkes, besteedde daar ook aandacht aan tijdens zijn toespraak bij de installatie. Hij gaf alle nieuwe statenleden de opdracht mee om nog meer moeite te doen om de (provinciale) politiek onder de aandacht te brengen, evenals nut en noodzaak om te gaan stemmen.   Het is mijn streven om zichtbaar en benaderbaar te zijn, waarbij voor mij het accent zal liggen op de regio West-Friesland. Ik hoop dat u mij scherp wilt houden!!

Inmiddels heeft de huidige coalitie van VVD, D66, PvdA en CDA, besloten met elkaar verder te praten voor de vorming van een nieuwe coalitie. De beoogde oppositie heeft heel nadrukkelijk gevraagd, niet alles voor de komende jaren dicht te timmeren, zodat ook deze partijen inbreng kunnen blijven houden op het beleid. 

Reageren via facebook