26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 11:13
Medemblik Actueel.

Minder zorgkosten door eten van meer fruit en groenten

Regionieuws – Als alle Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zouden eten, wordt de komende twintig jaar 2,7 miljard euro bespaard op zorgkosten.

Dat heeft het organisatieadviesbureau Berenschot in opdracht van het GroentenFruit Huis berekend.

GroenteCongres

De conclusie is donderdag gepubliceerd in het rapport ‘Groenten en fruit: gezond voor de Nederlandse economie en samenleving’, waarvan een exemplaar tijdens het GroenteCongres in Rotterdam is overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

De impact van het verhogen van de groente- en fruitconsumptie kan nog verder reiken dan de 2,7 miljard besparing op de zorgkosten. De aanbevolen dagelijkse consumptie is 2 ons groente en twee stuks fruit.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?