Medemblikker schoolkinderen onthullen grootste houten zwaard ter wereld

MEDEMBLIK  – Vrijdag 27 maart is een belangrijke dag in de geschiedenis van Kasteel Radboud.  De bijna  900 Medemblikker basisschoolleerlingen hebben keihard gewerkt om voor het kasteel een prachtig houten ridderzwaard te maken. En dan niet zomaar een zwaard, nee een die misschien wel de grootste van de hele wereld is!

Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid kwam Wethouder Harry Nederpelt naar de voormalige dwangburcht om de kinderen te complimenteren met het door hen gemaakte zwaard. Hij vertelde de kinderen dat ze een goed voorbeeld zijn voor anderen, omdat ze hiermee hebben laten zien dat je met enthousiasme en samenwerken een hoop kunt bereiken. In het bijzijn van de vele aanwezigen, bevestigden Sherilyn, Nicolai, Moreno en Jamie van Bassisschool Het Koggeschip, de door hun klassen beschilderde planken aan het zwaard. Als ook de punt bevestigd is, klinkt er een luid applaus. Het resultaat is prachtig!

De officiële meting wordt, onder toezicht van de wethouder, Kasteelheer Sluiter en Vrouwe Wijbenga, verricht door architect M. Olthoff. De architect meet een lengte van maar liefst 10 m 95! Of dit genoeg is voor een heus wereldrecord, is binnen 12 weken bekend.

De recordpoging is een onderdeel van Scholenproject Medemblik 725. Het doel van het project is om kinderen bewust te maken van de rijke historie van Medemblik en kasteel Radboud. De afgelopen weken is er op de scholen met veel plezier gewerkt aan het speciaal hiervoor ontwikkelde lesmateriaal en hebben de leerlingen een drietal musea bezocht. De recordpoging vormt de feestelijke afsluiting van het leerzame en geslaagde project. Scholenproject Medemblik 725 is mede tot stand gebracht door het Activiteiten- en Kernenbudget van de gemeente Medemblik.  

Foto’s: Medemblik Actueel/Theo Annes 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.