6 maanden celstraf en 10 maanden rijbewijs kwijt voor 24-jarige Opperdoezer

Alkmaar – De 24-jarige Opperdoezer die vorig jaar op 30 november werd opgepakt na een dollemans rit over de A7 en door de Grote Waal in Hoorn en tot slot door een actie van de politie tot stilstand kwam tegen een bushokje heeft vanmiddag de uitspraak van de rechter te horen gekregen. 

De rechter vond de bewijsvoering van opzettelijke mishandeling richting de agenten niet bewezen en sprak de Opperdoezer daarvoor dan ook vrij. 

Ook kreeg de man geen ISD (Inrichting Stelselmatige Daders) opgelegd. 

Wel bewezen waren de feiten 1,4 en 5 het in gevaar brengen van weggebruikers, het rijden onder invloed van alcohol/drugs en beschadigen van andersmans eigendommen. 

De rechter ging deels mee in de eis van het O.M,deze eiste 2 weken geleden 2 jaar opsluiting in een inrichting, en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 6 maanden met van de tijd die hij al voorarrest zit en voor de duur van 10 maanden intrekken van zijn rijbewijs.  

Ook kreeg de man nog van een eerdere veroordeling boven op de 6 maanden een extra 3 extra 3 weken celstraf die hij nog als voorwaarlijke veroordeling had openstaan. 

De advocaat van de man uit Opperdoes kon na afloop geen mededeling doen of er hoger beroep wordt aangetekend tegen deze uitspraak. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.