Openbaar vervoer Noord-Holland het beste van heel Nederland

Regionieuws – Uit de vandaag gepubliceerde barometer van het CROW-KpVV over de klantwaardering van OV-reizigers in Nederland blijkt dat de concessies die vallen onder de provincie Noord-Holland in 2014 weer hoog hebben gescoord.

Reizigers in Noord-Holland Noord en van R-netlijn 300 (de lijn waarvan de provincie mede-opdrachtgever is) gaven gemiddeld een 7,6. De reizigers in Haarlem/IJmond en Gooi en Vechtstreek gaven gemiddeld een 7,7.

Landelijk was het gemiddelde waarderingscijfer een 7,5. De gemiddelde score in de gebieden waar de provincie Noord-Holland opdrachtgever is van het busvervoer was 7,7. De provincie Noord-Holland heeft daarmee gemiddeld de hoogste score van alle opdrachtgevers van het regionale openbaar vervoer in Nederland.

In het najaar van 2014 deden 91.868 reizigers mee aan de schriftelijke enquête tijdens hun reis met bus, tram, metro, regionale trein en boot. Dat gebeurde op 6477 ritten in 73 onderzoeksgebieden. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van CROW-KpVV.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten op de website van het CROW.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.