Leer alles over boa’s en rattenslangen bij het IVN

Regionieuws – Op zondag 29 maart komen er bijzondere ‘koudbloedige gasten’ bij IVN in het Streekbos Paviljoen. André Fransen en zijn dochter Sefanja Fransen zijn bereid gevonden om over hun hobby, het houden van slangen te komen vertellen. Ze nemen een aantal slangen zoals een Boa constrictor en een paar rattenslangen (ook korenslangen genoemd) mee.

Deze middag is van 14.00 – 16.00 uur, met informatie over het houden van slangen, hun eet- en leefgewoonten en wat je wel of juist niet moet doen om ze gezond te houden. Want ze kunnen groot (boa’s tot wel 4 meter) en oud worden (tussen 20 en 25 jaar). Zoals elk dier verdienen ze dus de verzorging en de ruimte die ze nodig hebben. Graag overtuigen we u dat het niet gaat om wat voor dieren u houdt maar hoe u ze houdt.

Slangen eten relatief weinig en trekken ‘hun jas’ als die te klein wordt regelmatig uit in de vorm van een schubbige slangenhuid. De eerste tijd na het vervellen zijn ze op zijn mooist. Durfals mogen eventueel met ze op de foto.

Details:

  • Waar:Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a 1611 BN  Bovenkarspel
  • Wanneer: Zondag 29 maart 2015
  • Tijd: 14:00 uur

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.