Enza Zaden naamsponsor van De Vooroeverloop

Medemblik – De komende drie jaar verbindt Enza Zaden haar naam aan De Vooroeverloop. De nieuwe officiële naam is dan ook De Enza Zaden Vooroeverloop en het logo is aangepast. “Met de samenwerking hopen we een bredere groep enthousiaste lopers te bereiken en meer aandacht te besteden aan de estafettevorm van de loop,” zegt Angelique Ruijgrok van Loopgroep Medemblik, de organisator van de loop.

Estafettevorm

De Vooroeverloop is als halve marathon Enkhuizen-Medemblik in 2013 voor het eerst georganiseerd. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om deze halve marathon in estafettevorm te lopen. “Mede door deze uitbreiding en het unieke karakter van dit loopevenement kent De Vooroeverloop een groeiend aantal deelnemers.”

enzActive

Vorig jaar heeft Enza Zaden enzActive opgericht. “Met enzActive ondersteunen we wereldwijd projecten die een gezond voedingspatroon en een gezonde lifestyle bevorderen. We stimuleren gezond eten en gezond bewegen met collega’s
en relaties en richten ons hierbij met name op hardlopen, fietsen en schaatsen. De Vooroeverloop sluit dus perfect aan op dit concept,” zegt Annet Langedijk-Mazereeuw van Enza Zaden. In dat kader sponsort het bedrijf ook langeafstandsloper Uwi Ambroise, junior veredelaar van de afdeling komkommerveredeling van het bedrijf, in zijn weg naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. De komende twee jaar loopt Ambroise ook mee in De Enza Zaden Vooroeverloop.

IMG_1456 ENZA Vooroeverloop

 

Enza Zaden Vooroeverloop 2015 

De Enza Zaden Vooroeverloop vindt dit jaar plaats op zondag 6 september en inschrijven is vanaf 27 maart mogelijk via www.enzazadenvooroeverloop.nl. Alle lopers worden vanuit Medemblik met het klassieke schip de MS Friesland over het IJsselmeer naar de start gebracht: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De looproute ligt zo dicht mogelijk langs het IJsselmeer, over de achthonderd jaar oude Westfriese Omringdijk. Langs waterbekkens en deels over onverharde paden leidt de route naar de finish bij kasteel Radboud in Medemblik.

Over Loopgroep Medemblik 

De loopgroep Medemblik, organisator van De Enza Zaden Vooroeverloop, is in 2001 opgericht door Siem Zeilemaker. De loopgroep kenmerkt zich door de enthousiaste, informele sfeer. Een ieder die wil hardlopen is welkom, of je nu 1x in de week aan je conditie wilt werken of traint voor een hele marathon. De trainingen vinden plaats in het recreatiegebied De Vooroever. Inmiddels zijn er bijna 100 enthousiaste lopers aangesloten.

Over Enza Zaden

Enza Zaden is een van ’s werelds meest toonaangevende zaadveredelingsbedrijven met wereldwijd ruim 1500 medewerkers. Het familiebedrijf in Enkhuizen, opgericht in 1938, is een betrokken en belangrijke werkgever in West-Friesland.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.