10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 05:37
Medemblik Actueel.

Collectes straks pinnen en niet meer contant betalen

Regionieuws – Bij collectes voor goede doelen kun je vanaf nu ook aan de deur pinnen. Geen kleingeld in huis is dus geen excuus meer om niets te geven.

Pinners geven meer
Het afgelopen jaar is er een proef gedaan door de Dierenbescherming en het Prinses Beatrix Spierfonds. Ze hebben huis aan huis gecollecteerd met de collectebus en met een mobiel pinapparaat. Dat was een succes. Mensen geven een gemiddelde pindonatie van €5,29, terwijl we contant gemiddeld €1 in de collectebus gooien.

Veilig? 
Vraag daarom de collectant naar zijn legitimatiepas van de instelling waar hij geld voor ophaalt’, zegt Peter Schoof van de Stichting Collecteplan.Veertien goede doelen, waaronder Alzheimer Nederland, KWF Kankerbestrijding, Leger des Heils en het Longfonds gaan nu ook collecteren met mobiele pinapparaten. 

Op pad met een pinapparaat 
‘Ik wil wel een tientje pinnen’, zegt een mevrouw tegen Marijke de Jongste die voor stichting Zoa collecteert. ‘Anders had ik 5 euro in de collectebus gedaan.’ Volgens Marijke zijn veel mensen nog wat angstig voor het pinnen bij een collectant. ‘Er is wel wat argwaan, maar sommigen zijn heel positef en zeggen: Dit is de toekomst.’

Reageren via facebook