69ste internationale Profronde van Noord-Holland

Regionieuws – De 69ste Profronde van Noord-Holland start ook dit jaar weer  in het nieuwe stadshart van Zaandam. Op zondag 21 april a.s. gaan 200 prof- en elitecoureurs om 12.01 uur van start gaan vanuit het karakteristieke Zaanse stadscentrum voor de 69ste internationale Profronde van Noord-Holland. Een bontgekleurd deelnemersveld van  renners en volgers draaien vanaf het stadhuisplein, via de passage langs de Hermitage, Rustenburg en de Stationsstraat de provinciale weg op. Vervolgens rijden zij hun 200 km-lange route in noordelijke richting het voorjaar tegemoet in Noord-Holland.

De permanence op 19 april a.s. is gevestigd in het “Zaanse” Inntel Hotel. Hier is de ontvangst van alle renners, volgers en genodigden. Wielerfans en winkelend publiek hebben in het stadscentrum volop ruimte om het startspektakel mee te maken van de oudste wielerklassieker van Nederland. Op de vernieuwde Rozengracht en het Rustenburg zijn de opstelplekken voor de volgers en wielerkaravaan.

Doorkomstplaatsen
Naast het spektakel van de profronde, worden er op zondag 19 april in de doorkomstplaatsen weer volop gratis sport- en spelactiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Zowel in Assendelft (de nieuwe finishplaats), Alkmaar, Medemblik, Enkhuizen en Hoorn

Onderweg zal er in de wielerklassieker door de renners volop worden gestreden om de premies in het Rabobank sprintklassement:

Sprint              Locatie                                               Plaats
1e                     Kanaalkade                                        Alkmaar                                     2e                     Kanaalkade                                        Alkmaar                                     3e                     Kaasmarkt                                          Medemblik                               4                    Spoorstraat                                         Enkhuizen                                 5e                     Gedempte Turfhaven                           Hoorn                                       6e                     Gedempte Turfhaven                           Hoorn                                       7e                      Kerkbuurt                                          Oostzaan                                 8e                      Dorpsstraat                                         Assendelft           
1ste passage finish
9e                     Dorpsstraat                                          Assendelft           
2de passage finish               

Assendelft is dit jaar de nieuwe finishplaats

Na spannende passages in de doorkomstplaatsen en 200 km door onze provincie, komt de kleurrijke wielerkaravaan via Oostzaan en Zaandam naar Assendelft. De coureurs passeren rond 16.15 uur hier de finishlocatie in de Dorpstraat 370 (nabij voormalig gemeentehuis) voor twee premiesprints, meetellend voor het Rabobank sprintklassement.

Na 2 slotomlopen van 8 km in en om Assendelft komen de renners aan op de Dorpsstraat. De finish vindt rond 16.45 uur plaats ter hoogte van het “Fausto Coppieplein” in Assendelft.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.