Medemblik doneert 400 euro aan alle 4-mei comités

Medemblik – Na aanleiding van onze berichtgeving over het niet doorgaan van de stille tocht en 4-mei herdenking klom de PvdA in de pen om schriftelijke vragen te stellen aan het college. 

Al jaren kent de 4 mei herdenking, met actieve deelname van een aantal scholen in de stad Medemblik, een stijgende belangstelling. Dit jaar wordt in het voormalige gemeentehuis van Medemblik een speciale tentoonstelling gehouden, waarbij wordt stilgestaan dat ons land 70 jaar geleden is bevrijd. Een moment waarbij zeker stilgestaan moet worden bij hen die tijdens de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. De 4 en 5 mei-activiteiten vormen een onlosmakelijk geheel uit ons historisch besef van een donkere tijd uit onze geschiedenis.

De fractie van de PvdA vroeg oa: Bent u bereid om het vrijwillige organisatiecomité alsnog naar een financiële oplossing te zoeken waardoor de traditionele 4 meiviering alsnog doorgang kan vinden?

Hier kwam vandaag een zeer positief antwoord. Het college van Medemblik heeft besloten om in het kader van 70 jaar Leven in Vrijheid eenmalig het bedrag voor alle comités te verhogen naar €400,- . 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.